torsdag 12 april 2012

Kobba


Ca 10 portioner


Ingredienser deg:
2 dl ris
5 dl vatten
salt
currypulver

Ingredienser fyllning:

250 gram köttfärs
1 gul lök
2 klyftor vitlök
40 gram persilja
svartpeppar
russin
currypulver
allkrydda

Tillagning deg:

Skölj rent riset och koka sen med vattnet
salta och krydda riset efter egen smak och låt allt koka tillsammans
När riset är färdigkokt så häll allt i en sil och låt vattnet rinna ut
Låt riset svalna
När riset är kallt ska man börja knåda den tills det blir som en deg

Tillagning fyllning:
Stek köttfärsen, löken och vitlöken
Tillsätt persilja och russin, russin är valfritt om du vill ha och hur mycket du vill ha i
salta och krydda efter egen smak

Tillagning kobba:

Ta en bit av risdegen och gör till en boll
Gör ett hål i bollen med två fingrar som går nästan ända ut på andra sidan men
gör inte så att det blir hål på andra sidan
Fyll hålet med köttfärsfyllningen och tryck ihop degen så att hålet täcks och fyllningen inte rinner ut.Stek bollarna tills dom får en gyllenbrun färg.




                                             

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar