torsdag 12 april 2012

Ris med mandlar och russin



Ca 6 portioner

Ingredienser:
3 dl ris
Salt
skalade mandlar
Russin
6 dl vatten


Tillagning:

Skölj rent riset och låt det stekas lite med saltet medans vattnet kokas vid sidan om.
När vattnet kokat färdigt häll i över riset, sätt på lock över kastrullen och låt det kokas.
Medans riset tillagas stek ca 2 dl mandlar med lite olja
När mandlarna och riset är färdiga så blandar man dom och sen tillsätter man russinefter egen smak.

                                              

1 kommentar:

  1. Hej!! Jätte fin sida :O) Tillsätt Beryani krydda å det blir kanon gott + hackad lök o stekta små potatisbitar :O) Undrar om Ni skulle kunna göra tarshek (fyllda bulgur biffar i tomat sås).Mina biffar blir alltid så hårda,tips tack.
    Mvh Angelica

    SvaraRadera