Pastel de papas 6 portioner
Ingredienser:
1 kg nötfärs
2 kg lök
salt
en köttbuljong
2 krm röd paprikapulver
2 tsk socker
30 gram persilja
2 kokta ägg
12 oliver
12 russin
2 kg potatis
150 gram margarin
2-3 dl mjölk
Tillagning köttfärs:
man ska hacka löken och lägga det tillsammans med socker och steka en stund tills löken börjar se lite genomskinlig ut
sen ska man hälla i resten av ingredienserna utom persiljan, man saltar efter smak
i slutet när köttet är tillagat läggs paprikapulvret till, det är mest för att ge köttet lite färg
när fyllningen är färdig och man ska låta den svalna då lägger man i persiljan över bara, spelar ingen rolll om de är fryst eller färsk
det är för att persiljan inte ska bli tillagad och förlora sin färg men låter man det bara vara och blandar i när köttet har svalnat då har den sin färg kvar.
Tillagning potatismoset:
skala och hacka potatisen i småbitar, koka med salt i ca 20 min
när potatisen är mjuk släng vattnet, tillsätt margarin och mosa och blanda
häll mjölken i slutet och blanda om men se till så att moset inte är för rinnig
när moset är klart så lägger man köttfärsfyllningen i en ugnsform
lägg dom kokta äggskivorna, oliverna och russinen över köttfärsen
och på slutet brer du över potatismoset
strö över lite socker över potatismoset innan du lägger in den i mitten av ugnen
det behövs inte vara där inne så länge bara ca 10-15 min i 200 grader
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar