torsdag 12 april 2012

Lahambel-agin (Kurdisk pirog)



Ingredienser deg:

3 glas mjöl
1/4 glas naturlig yoghurt
½ glas matolja
Salt
Brödkrydda
Ett halv paket jäst
2 msk socker

Ingredienser fyllning:
500 gram nötfärs
1-2 lökar, beror på vad du själv tycker
2 klyftor vitlök
2-3 msk tomatpure
salt
köttfärskrydda
svartpeppar

Tillagning deg:
Blanda alla ingredienser till degen tillsammans, krydda och salta efter egen smak.
Knåda med lite varmt vatten tills det blir en deg.
Låt den jäsa under en kökshandduk i ca 40 min

Tillagning fyllning:

Sätt på ugnen på 250 grader.
Hacka lök och vitlök och stek i oljan med köttfärsen.
Tillsätt tomatpure, salt och krydda direkt, krydda och salta efter egen smak.
Blanda ca 1 msk kallt vatten i en skål tillsammans med 1 msk tomatpure, lite salt och oregano efter egen smak.

Ta en bit deg beroende på hur stor du vill att pirogen ska vara, och platta till den så att den blir ungefär 2 cm tjock. Pensla degen med tomatpureblandningen och lägg på köttfärsfyllningen över sen och lägg in i mitten av ugnen i 250 grader i ca 10-15 min.

                                              



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar